Kleding

 

Klein Lösch Fahrzeug Grimmenstein Markt

De enige particuliere beladen VW LT brandweer bus

 

Kleding

 

Al snel na de aanschaf van de brandweerbus kregen we de beschikking over de noodzakelijke kleding, deden we het in den beginne nog met de kleding van twee Nederlandse korpsen, inmiddels beschikken we ook over de kleding van het korps waar het voertuig dienst heeft gedaan. Vooral de korpskleding heeft voor ons een speciale betekenis.

 

Kleding Nederland

 

 

 

Bij de KLF hebben we de beschikking over een bluspak kompleet met helm Het pak komt overeen met de bluskleding die in Nederland werd gedragen in de periode waarin de KLF dienst heeft gedaan. Tijdens evenementen waarbij we gebruik maken van water wordt deze kleding gedrgaen omdat deze waterdicht is. Het pak is afkomstig van de brandweer Gramsbergen.

 

Naast het bluspak hebben we de beschikking over een nederlands uniform van de brandweer Purmerend. Dit pak is ons beschikbaar gesteld door de zoon van een oud brandweerman van dit korps. Omdat we nimmer enige functie binnen de brandweer hebben bekleed wordt het zelden gedragen.

 

Kleding Oostenrijk

 

 

 

Sinds najaar 2013 hebben we een zeer bijzonder bluspak en uniform uit Oostenrijk aan de KLF mogen toevoegen. Met dank aan het korps Grimmenstein Markt zijn we in bezit gekomen van het uniform en bluspak van het korps waar onze KLF 25 jaar dienst heeft gedaan.

 

Het bijzondere aan deze kleding is niet zo zeer de kleding opzich maar wel dat het hier gaat om de kleding die gedragen is door de brandweermedewerker die in 1983 verantwoordelijk was voor de aanschaf van onze brandweerbus. Uiteindelijk is hiermee de geschiedenis van voertuig en kleding weer samen gekomen en daar zijn we best wel trots op.

 

Ook zijn we in het voorjaar van 2014 in bezit gekomen van een gala uitvoering van een Oostenrijks uniform uit de zelfde regio (Nieder Östenreich) maar nu van het korps Willendorf. Met het verwerven van dit uniform is het mogelijk om bij een voertuig bezetting van twee personen ook beide personen in een origineel uniform te kleden

 

Copyrights KLF Grimmestein Markt 2014