de Beren

 

Klein Lösch Fahrzeug Grimmenstein Markt

De enige particuliere beladen VW LT brandweer bus

 

de Beren

 

Naast de eigenaar / chauffeur beschikt de KLF over een uiterst belangrijke groep trauma- of troostberen en een aap. Dit zijn de leden vanhet door kinderen meest gewaardeerde team van de KLF.

De beren hebben we speciaal in ons voertuig aanwezig om voor de kinderen het ijs te breken immer een hulpverleningsvoertuig maakt altijd een speciale indruk en gezien de achtergrond van de meeste kinderen die door ons worden vervoerd veelal ook een beladen betekenis.

De traumaberen zijn dan vaak een punt van herkenning en geven de kinderen wat stof tot spreken, dit is ook de reden dat onze beren allen een eigen naam hebben.

 

Afhankelijk van het evenement zijn altijd minimaal de "heren" Jaap Aap en Bevelvoerder Straalpijp aanwezig en zij worden eventueel aangevuld door de "heren" Brombeer van Dienst en de "achterblijvers" deze laatste schenken we aan de kinderen als blijvende herrinnering aan hun rit met de KLF.

 

De keuze voor de zogenaamde trauma- of troostberen ligt in het feit dat deze beren ook door de hulpverleingsdiensten worden geschonken aan kinderen die betrokken zijn bij een traumatische gebeurtenis, het zijn daarmee vertrouwde "gezichten" binnen de hulpverlening als tweede steunen we met de aanschaf van deze beren ook de stichting goodbears Nederland waarmee zij de mogelijkheid krijgen om deze beren op grote schaal te schenken aan bijvoorbeeld kinderziekenhuizen. Kortom eigenlijk omdat ze gewoon kleine hulpverlenertjes zijn die hun sporen, helaas, meer dan verdient hebben.

 

Voor meer informatie over de stichting Goodbears Nederland kunt u terecht op de website: www.goodbears.nl

 

Hier onder kunnen de kinderen en u kennismaken met ons berenteam.

 

 

 

 

Pompbediende J. Aap

J. Aap is onze "pompbediende" hoewel bij de echte brandweer de pompbediende ook de chauffeur van het voertuig is gaat dat bij ons voertuig niet.

J. Aap is de enige figuur uit ons berenteam die niet uit een beren familie komt.

Je vind J. Aap altijd op het dashboard van de KLF direct naast de bestuurder. Jaap is een echte wijsneus en weet elke plaats in ons land, hoe klein ook, te vinden hij is dus een soort Tom - Tom.

Behalve dat Jaap alles weet te vinden is hij gek op het werken met de pomp, hij houd ervan om als het weer het even toelaat, te zoeken naar zogenaamd open water zodat we de pomp kunnen laten werken en de kinderen als echte brandweermannen of vrouwen kunnen spuiten met water.

 

 

Bevelvoerder Straalpijp

Straalpijp is de bevelvoerder van de KLF. Hij heeft het allemaal voor het zeggen. Dat betekent natuurlijkniet dat hij domweg van alles in het rond roept. Straalpijp is een strenge maar uiterst rechtvaardige beer.

Onderweg verdeeld hij de taken binnen ons berenteam, hij geeft Jaap opdracht om indien mogelijk de waterwinning op te bouwen en de blusploeg geeft hij de opdracht om bij onze jonge gasten te gaan knuffelen.

Bevelvoerder Straalpijp vind het ook enorm belangrijk dat hij een goed overzicht op alle zaken heeft, je vind hem daarom altijd op het dashboard naast de pompbediende.

 

 

Postcommandant B.B. van Dienst

B.B. van Dienst is onze reuzen Goodbear, eigenlijk heet hij voluit Brom Beer van Dienst maar die naam vind hij eigenlijk maar niks. B.B. van Dienst is de postcommandant van ons berenteam, hij ziet toe op de werkzaamheden van iedereen. B.B. van Dienst staat er ook op dat de KLF er keurig gepikt en gesteven bij staat als we voor een (kinder)evenement onderweg gaan en vaak gaat hij mee als ambasadeur van de stichting Goodbears. Je kunt hem dan vinden op de verbandtrommel voorin de KLF me zijn uniformpet keurig op zijn berenhoofd.

Als hij niet mee gaat dan is hij erg gesteld op rust en zit hij het liefst in een hoekje van de bank op de post van de KLF.

 

 

de Achterblijvers

De Blusploeg van de KLF bestaat uit een variabel aantal trauma- troostberen. Zij hebben tot taak om bij onze gasten te blijven als het evenement ten einde loopt en vormen zo een tastbare herrinnering voor de gasten die we hebben mogen vervoeren.

Je zou denken dat ze daardoor een ondankbare taak hebben maar dat is niet zo sterker, ze hebben waarschijnlijk de meest dankbare taak van ons hele berenteam en ze kijken dan ook altijd enorm uit naar het einde van het evenement om door hun nieuwe baasjes in ontvangst te worden genomen.

Om hun taak goed te kunnen uitvoeren zijn de beren van de blusploeg allemaal per stuk in plastic verpakt en hebben ze een troostberenpaspoort. De inzet de blusploeg begint eigenlijk dus pas echt als onze inzet ten einde loopt.

 

Copyrights KLF Grimmestein Markt 2014