SBO 't Palet St. Nicolaas

 

Klein Lösch Fahrzeug Grimmenstein Markt

De enige particuliere beladen VW LT brandweer bus

 

Aankomst Sint Nicolaas SBO ´t Palet Bovenkarspel

Op vrijdag 4 december 2009 rijden we ons kortste en leukste evenement van dit jaar. We zijn gevraagd door Sinterklaas om hem en zijn Pieten van het logeeradres naar eeb basisschool voor speciaal onderwijs te brengen. 't Palet is een school voor speciaal onderwijs in de breedste zin van het woord en daarom kan het gebeuren dat er ook oudere kinderen op school zitten die nog steeds in Sinterklaas geloven, iets waar je terdege rekening mee moet houden.

De pret begint al tijdens de voorbereiding, kan de brandweerbus op het plein komen, welk toneelstukje gaan we spelen en welke route moeten we rijden zonder in de knel te komen met andere scholen. Voor het eerst stoeien we ook met het verkrijgen van toestemming voor het gebruik van de OGS, waar en hoe moet je dat eigenlijk regelen. Gelukkig komt alles op zijn pootjes terecht en kunnen Sint en Pieten vrijdags om 7.45 opgehaald worden bij een juf, hier ook de eerste misser want de buurkinderen krijgen de bus in de gaten en denken dat er behoorlijk wat loos is, voorzichtigheid is dus best wel geboden.

Om 8.25 vertrekken we richting school, op de laatste kruising zetten we heel kort de OGS even in werking zodat men weet dat we er bijna zijn. 8.35..... de verkeerde straat wordt ingereden en wegwijs kijkt nog even of het paaltje wat de doorgang blokkeerd kan worden weggehaald, nee helaas niet sint.... we kunnen de school zien maar kunnen er niet bij. Achteruit rijdend verlaten we de straat, het effect op de kinderen laat zich raden...... het wordt oorverdovend stil.

Dan een paar ogenblikken later klinkt de sirene van de brandweerbus weer achter de sporthal naast de school en komt Sinterklaas met zijn Pieten de bocht om gereden wat er dan losbarts..... kijk zelf naar de videobeelden onder aan de pagina.

 

 

 

 

 

 

 

Copyrights KLF Grimmestein Markt 2014