Stripping

 

Klein Lösch Fahrzeug Grimmenstein Markt

De enige particuliere beladen VW LT brandweer bus

 

Stripping

 

Ten aanzien van de in Nederland gebruikte stripping onderscheid men de stripping naar hulpdienst categorie, binnen de verschillende diensten maakt men vervolgens een onderscheid tussen primaire- en secundaire stripping. Deze striping wordt de OOV striping genoemd en is auteurs- en merkenrechtelijk beschermd. Het zonder toestemming gebruiken van de stripping (en beeldmerken) van de hulpdiensten is dus niet toegestaan en er wordt namens de staat ook op gehandhaafd.

 

Ook het aanwezig hebben van de striping op een voormalig hulpverleningsvoertuig is ook niet toegstaan. Ben je dus inbezit van een voertuig welke dienst heeft gedaan bij bijvoorbeeld de brandweer (de meest voorkomende situatie) dan ben je verplicht om de striping te verwijderen, Hoewel sommige autobedrijven doen als of hun neus bloed en je zonder enige voorlichting een voertuig met striping verkopen hebben zij niet de verplichting om de striping te verwijderen wanneer het voertuig aan een particulier wordt verkocht.

 

Gelukkig is het niet zo dat de IFV (de handhavende partij ten aanzien van de striping en de logo's) direct bij je op de stoep staat als je de striping op je voertuig aanwezig hebt maar vroeg of laat krijg je bericht van de IFV met in elk geval het dwingende verzoek de striping te verwijderen. Denk je dat het allemaal niet zo'n vaart zal lopen bedenk je direct dat men je desnoods via de rechter zal dwingen de striping te verwijderen. Het zelfde geldt voor de beeldmerken (logo's) van de brandweer en politie.

 

Kortom, wil je geen gedonder verwijder de striping van je voertuig of, indien het reeds is verwijderd, breng het niet opnieuw aan en bedenk je gelijk dat het gebruik op je website ook niet is toegestaan. Om die reden hebben we ook nog geen afbeeldingen op deze pagina opgenomen.

 

Voor alle informatie omtrent de striping en beeldmerken verwijzen we je graag naar de website van het IFV. www.striping.nl de pagina zal in een nieuw venster openen.

 

 

Copyrights KLF Grimmestein Markt 2014