Klokpomp

 

Klein Lösch Fahrzeug Grimmenstein Markt

De enige particuliere beladen VW LT brandweer bus

 

De Klokpomp

 

Door de tegenvallers met de Ziegler MSD konden we de koninginnedag in Grootebroek in 2012 niet met een werkende eigenpomp bezoeken, gelukkig was bij de organisatie een adres bekent waar men de beschikking had over een klokpomp welke dienst heeft gedaan bij de brandweer Amsterdam. Daarmee was de spelletjes middag voor ons en de organisatie gered. In 2013 werd opnieuw gebruik gemaakt van deze pomp alleen dit maal was het een bewuste keuze omdat we het veiliger achten dat met de grote pomp, 8 bar en kleine kinderen zijn immers geen veilige combinatie.

In het najaar gaf de eigenaar aan het oranje comité van Grootebroek te kennen de pomp voor een kleine prijs over te willen doen aan het comité, inclusief een straalpjp en twee slangen. Gelukkig wist men bij het comité niet waar men de pomp zou moeten opslaan en werd direct de link naar ons gelegd omdat wij uiteindelijk elk jaar gebruik maken van de pomp.

Uiteraard hebben we toen aangegeven intresse in de pomp te hebben juist voor dit soort evenementen en dus werden we de neiuwe eigenaar van de klokpomp welke inmiddels een plek heeft gekregen in de HV aanhanger.

 

Copyrights KLF Grimmestein Markt 2014