Rosenbauer Supermatic

 

Klein Lösch Fahrzeug Grimmenstein Markt

De enige particuliere beladen VW LT brandweer bus

 

De Rosenbauer Supermatic 80 / 120

Als snel na de aanschaf van de brandweerbus ontstond de wens om een Rosenbauer MSD aan te schaffen en als snel bleek deze wens een opgave opzich te zijn aangezien de Rosenbauer MSD's niet zo heel breed gezaaid zijn in Nederland. Na de storingen met de Ziegler en de uiterst trieste gang van zaken met Ziegler Nederland werd de zoektocht naar een Rosenbauer geintensiveerd. Aan het einde van de zomer van 2013 werd er bij toeval een gevonden in Sevenum op een slecht skit en zonder motor. Het ontbreken van de motor was echter het minste immers, de motor van de Ziegler was compleet gereviseerd en dus werd deze op de Rosenbauer gemonteerd nadat de pomp en het skit weer in ere hersteld waren, het enig wat nog ontbreekt is de originele motorkap.

 

Voor het werk wat verricht moest worden was ook hier de technische documentatie een vereeiste en dus zochten we contact met Kenbri Firefighting met de vraag of zij dit aan ons beschikbaar konden stellen. Dit monde uit in een ervaring die 180 anders was dan onze ervaringen met Winschoten en per omgaande hadden we de gevraagde informatie op de mat liggen.

 

In de verloren uurtjes werd bij de werkgever de renovatie van de supermatic ter hand genomen en dat resulteerde in een mooie pomp.

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyrights KLF Grimmestein Markt 2014