Koninginnedag Enkhuizen

 

Klein Lösch Fahrzeug Grimmenstein Markt

De enige particuliere beladen VW LT brandweer bus

 

Koninginnedag "de Laars" Enkhuizen

Op 29 april werd de combinatie bus/MSA twee straten van huis opgestelt aan de Laars in Enkhuizen waar de pomp de voeding zou gaan verzorgen van het water wat nodig was voor een deel van de waterspellen die koninginnedag luister bij moesten zetten. Om 18.30 uur werd de combinatie "de Laars" op gereden en werd begonnen met de opbouw van het slangen netwerk.

Bij de eerste brug, gezien vanaf de "Douwebrouwerweg" werd het straatwaterkanon opgestelt samen met twee verdeelstukken op de brug werden twee straalpijpen gehangen. Vanaf de straalpijpen en het waterkanon werd met 2" slangen afgelegd aan twee gekoppelde verdeelstukken waarvan 1 met kogelkranen. Hierdoor was het mogelijk om de slangen met straalpijpen af te sluiten waneer die niet gebruikt werden en kon het water via het waterkanon terug de sloot in gespoten worden.

Vanaf de verdeelstukken werd met 6 lengtes 3" afgelegd naar de volgende brug waar de pomp opgestelt werd.

Vrijdag wordt na enig sleutelwerk de pomp om 11 uur gestart en kan het waterfeest beginnen, helaas stopt de pomp een half uur later en is er geen muziek meer uit te krijgen.

Na enig meetwerk blijkt de magneetontsteking de geest te hebben gegeven en daarmee komt er een abrupt en defenitief einde aan een deel van de spellen. Omdat we de moed niet in een keer laten zakken gaan we direct het internet op om te kijken of er een andere ontsteking in de omgeving te vinden is of de huidige met spoed gereviseerd kan worden. Helaas blijkt geen van beide haalbaar.

Omdat de bus ook de functie van EHBO post vervult blijven we wel gewoon aanwezig maar wel met een domper op de feestvreugde.

Een leuke bijkomstigheid is gelukkig ook nog want in het half uurtje waarin de pomp wel gedraaid heeft komen we er achter dat de pomp die voor 800 liter per minuut aangekocht is in werkelijkheid minimaal een 1600 liter per minuut te zijn. Nadat we alles weer opgeruimd hebben keren we huiswaarts en kijken we nogmaals op internet alleen nu met andere zoek termen en blijkt er op ongeveer een kilometer afstand terdege een ontsteking voor de pomp te koop te zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyrights KLF Grimmestein Markt 2014