Kinderbeestfeest Amsterdam

 

Klein Lösch Fahrzeug Grimmenstein Markt

De enige particuliere beladen VW LT brandweer bus

 

Kinderbeestfeest Amsterdam Artis

7 juni.... een van de dagen waar we een heel jaar naar uitgekeken hebben.....Na onze eerste deelname in 2012 kunnen we er niet meer buiten dit is een van DE hoogte punten van het jaar en dus staan we ook deze keer ruim optijd bij het AZ stadion in Alkmaar voor de route Cobra.

 

 

Voor we richting Alkaar vertrekken is het natuurlijk zaak om alles weer te laten glimmen en te zorgen dat de KLF er weer spik en span bij staat. Na de middag rond een uur of een wordt de KLF gestart en vertrekken we richting Alkmaar war we eerst voorbij moeten rijden om ook dit jaar bij de firma IJmond Isolatie de tankpas op te halen (Jullie verdienen ook dit jaar weer een pluim) Na de tank te hebben gevuld en de pas retour te hebben gebracht staat we weer ruim optijd bij het stadion.

Als alle voertuigen binnen zijn, en iedereen binnen de route elkaar gaande weg hebben voorgestelt is het tijd voor de briefing, belangrijkste verschil met vorig jaar is dat we nu begeleid worden door de Kmar en er in plaats van politie voertuigen deze keer voertuigen van de Kmar in de route zitten, ook de particuliere touringcars zijn vervangen voor bussen van de Kon. Marine verder veel bekende voertuigen die vorig jaar ook in de route Cobra reden.

 

 

 

Een andere wijziging is dat de route, althans de karavaan, in twee delen wordt gehakt, in Alkmaar wordt het achterste deel van de karavaan opengestelt voor de deelnemers en in Beverwijk zal het voorste deel hiervoor worden benut, dit ter voorkoming van de zoekacties en opsplitsen van gezinnen zoals dit vorig jaar plaats vond.

Na vertrek gaan we via de A9 richting Beverwijk en dit keer rijden we via de afrit van de bazaar over het industrieterrein naar de Mc Donalds waar de volgende groep deelnemers als ongeduldig staan te wachten. Helaas is ergens tussen Alkmaar en Beverwijk onze OGS uitgevallen en na enig zoeken in Beverwijk blijkt de compressor van de sirene met pensioen te zijn. Met wat veranderen van schakelaar krijgen we de zwaailampen gelukkig wel weer in beweging.

Tijdens de zoek actie naar de storing in de OGS is de KLF inmiddels in bezit genomen door twee gezinnen die elkaar kennen en dus is de sfeer al snel op en top. In Alkmaar hadden we al een aantal goodbears in de cabine gelegt en als er aangegeven wordt da deze voor de kinderen zijn dan kan het feest al bijna niet meer stuk.

 

 

Nadat ook de ambulance die een gezin ophaald bij het Rodekruis Ziekenhuis zich weer bij de stoet heeft gevoegd is het de hoogste tijd om te vertrekken richting Artis, hop het industrieterrein weer af en de A9 weer op vanaf hier is de route anders dan vorig jaar maar met de top begeleiding van de Kmar eigenlijk veel leuker want onderbegeleiding in spits over de A9 dat gebeurd je maar 1x per jaar en als je dan de dames en heren van de Kmar ziet werken.... petje tot op de voeten af, er komt geen auto langs de stoet ook bijna niet als we vanaf de A9 de A4 oprijden en later van de A4 de A10 en niet te vergeten dwars door Amsterdam.

In Amsterdam is het helemaal een feest, het is dat je moet sturen anders waren je armen lam van het zwaaien naar de toeschouwers, ook voor hen moet het een bijzonderfeestje zijn en misschien wel verwonderlijk dat dit allemaal gewoon kan. Soms zie je verbaasde blikken langs de kant en die blikken verraden dat het om toeschouwers van buiten Amsterdam gaat, het maakt et feest voor de kinderen alleen maar mooier.

 

 

Eenmaal bij Artis is er nog een korte wachtperiode om alle armbandjes uit te delen en dan is het met z'n allen hard hollen. Voor de deelnemers om zich helemaal te laten gaan en voor de bestuurders om wat te eten en drinken te halen en natuurlijk bekende (op) te zoeken waarvan je weet dat ze er zeker zullen zijn omdat ze in een andere route hebben gereden, met voertuigen in Artis aanwezig zijn of bij een van de vele begeleidende motoren horen.

In Artis zelf komen we ook nog een enkele bekende tegen die als deelnemer aanwezig zijn dan kom je er dus ook achter dat je sommige mensen denkt te kennen maar dit slechts tendele zo is.

 

 

Ook dit jaar komt er natuurlijk aan alles weer een einde en rond 21.00 uur zit de KLF ook weer vol met iedereen die mee was, nu om weer richting huis te vertrekken moe maar meer dan voldaan wordt het gaande weg richting Beverwijk steeds stiller in de KLF en een voor een zie je de koppies knikken bollen, troostbeertjes stevig vast valt de een na de ander in slaap en we moeten zelfs sommige echt wakker maken als we Beverwijk weer bereiken. Nadat de gezinnen die via het RKZ mee waren vertrekken we weer om door te rijden naar Alkmaar, als ook hier de laatste gasten zijn uitgestapt en te vreden hun eigen vervoermiddel weer opzoeken is er nog even een korte tijd om na te praten elkaar te bedanken en dan gaan we ook weer rustig richting huis.

Hier wacht me nog een ijskoude douche omdat bij thuiskomst blijkt dat de twee kinderen die de dag voor het Kinderbeestfeest onze brandweerbus hebben staan wassen en poetsen daarna betrokken zijn geweest bij een zwaar ongeluk en tijdens het KBF moesten vechten voor hun leven met uitzicht op de collones van de routes bij het AMC en het VUmc. (beide zijn inmiddels weer thuis en maken het prima)

Des ondanks kijken we met veel plezier terug op deze editie van het Kinderbeestfeest en kunnen niet wachten tot de editie 2014, dan is het voor de 15e keer dat dit geweldige evenement plaats gaat vinden

 

Copyrights KLF Grimmestein Markt 2014