Sintintocht Bovenkarspel

 

Klein Lösch Fahrzeug Grimmenstein Markt

De enige particuliere beladen VW LT brandweer bus

 

Sintnicolaas intocht Bovenkarspel

Op 17 november was het de beurt aan Bovenkarspel om de sint te verwelkomen deze intocht werd op het laatste moment bij geschreven (ongeveer een uur voor aanvang) De organisator had verschillende brandweervoertuigen uitgenodigd maar de meeste hadden afgezegd. Het toeval wilde dat we zelf naar de intocht zouden gaan met de kleinkinderen om te kijken maar dat liep ietsjes anders.

Opzoek naar een parkeerplekje reden we langs een verkeersregelaar die gewillig het hek opmaakte toen we aankwamen rijden. In eerste instantie de man uitgelegd dat we slechts zouden gaan kijken maar er werd vriendelijk gevraagd of we deze gedachten niet om wilde zetten in meewerken...

De KLF vol met eigen en kleinkinderen kon natuurlijk niet op een hip en een wip inpassen daar moest even overleg over worden gevoerd en ook bij de organisatie was er even overleg noodzakelijk.

Beiden waren we vlot klaar met dit overleg en dus werd de KLF in de stoet gepast. Echtgenote en (klein)kinderen naar een plekje langs de weg zoeken en afspreken dat zij bij passeren van de KLF zouden instappen.

 

 

 

Als de optocht in gang gezet is blijkt dat het niks uitmaakt waar je medewerking verleent aan de intocht want net als een dag eerder in Hoorn is ook in Bovenkarspel de intocht gewoon een groot feest. Ondanks de redelijk lange route is er volop belangstelling en zijn de kinderen overal even uitbundig zelfs als de goedheiligman al is gepasseerd blijft men staat tot de laatste deelnemer in de optocht voorbij.

Uiteindelijk eindigen we op het parkeerterrein van het CNB en kunnen we de zeer gewaarderde speculaaspop gaan ophalen. Alles bij elkaar een intocht die de goudenpepernoot meer dan waardig is, strakke organisatie en toch flexibel genoeg om op het laatste moment gebruik te maken van het toeval.

 

Copyrights KLF Grimmestein Markt 2014