Sintintocht Hoorn

 

Klein Lösch Fahrzeug Grimmenstein Markt

De enige particuliere beladen VW LT brandweer bus

 

Sintnicolaas intocht Hoorn

Hij komt hij komt...... ook dit jaar werken we op 16 november weer mee aan de sinterklaasintocht van Hoorn en ook nu weer met een dubbele taak.

De aanvang is dit keer iets later dan in 2012 want we blijven deze keer blank ook hebben we geleerd van de misser van 2012 en vertrekken nu ruim optijd naar de Hoornse haven.

Het voordeel van onze bus is dat we een beloopbaar dak hebben en tijdens het aanmeren van de stoomboot zit ik dan ook eerste rang met een goed overzicht op de menigte dus ook de EHBO functie heeft er voordeel bij.

Een aantal kleintjes heefvt het voordeel ook in de gaten en vragen of zij ook vanaf de KLF de intocht mogen bekijken, opzich geen probleem maar omdat we ook weer meerijden moeten de ouders er wel rekening mee houden dat de kinderen ruim voor het vertrek van de sint weer met beide beentjes op de grond moeten staan.

 

 

Na alle officiele verplichting die bij de aankomst van de sint horen maken we een aanvang met de rondtocht door het centrum. Dit jaar rijden we pal voor de goedheiligman en Amerigo lijkt dat wel prettig te vinden blijkens het feit dat we bij een stop de hoofdpiet aan de bus krijgen dat we echt stoppen moeten want als we blijven rollen blijft Amerigo lopen...en dat maakt het voor de sint wat lastig om kinderen de hand te schudden.

 

 

Tijdens rondrit maken we natuurlijk diverse stops de eerste is ook de langste want er moeten prijzen worden uitgereikt. Sint neemt hiervoor plaats op een groot podium en de Pieten begeven zich over al door het publiek. Ook de hele discussie of zwarte piet discriminerend is gaat niet aan de intocht voorbij en tussen alle zwarte pieten verschijnen opeens ook twee witte pieten die, zoals het de goedheiligman betaamt, direct worden opgenomen in de groep.... protest.... mislukt.

 

 

 

 

 

 

 

Copyrights KLF Grimmestein Markt 2014