100 jaar Brw IJsselstein

 

Klein Lösch Fahrzeug Grimmenstein Markt

De enige particuliere beladen VW LT brandweer bus

 

100 jaar Brandweer IJsselstein

 

In 2011 beistond de brandweer IJsselstein 100 jaar, dit werd gedurende het jaar gevierd met diverse feestelijkheden die soms een besloten en soms een openbaar karakter hadden. Een van de openbare activiteiten was het grote defilé van brandweervoertuigen op 10 september.

Gezien de vroege aanvang van de "staticshow" waren we met de KLF en MSA al vroeg opweg richting de plaats van bestemming en kwamen daar als eerste voertuig aan hierdoor konden we vlot een plekje vinden welke later werd verruild voor de plaats die we in het defilé zouden innemen. Een deel van de voertuigen die aanwezig waren bestond uit de bekende die je bijna elk defilé wel tegen komt maar dit keer waren er ook een aantal "nieuwe" gezichten te bewonderen.

Rond de klok van 13.00 uur maakte het defilé een start en onder luid getoeter van de sirene's werd de rondrit door IJsselstein gestart. Een aantal keren diende een trambaan te worden gekruisd maar dit was door de goede zorgen van de verkeersbegeleiders van Connexxion geen enkel probleem.

Na terugkomst op de startplaats werden de plaatsen weer ingenomen voor het vervolg van de staticshow die behoorlijk belangstelling trok. Rond 16.00 uur werd de thuisreis aanvaard waar we niet veel later op de A2 van de weg werden gehaald door een motoragent. Onze combinatie zag er volgens hem prima uit voor al de originalitiet was leuk om te zien bij een particulier maar het Oostenrijkse kenteken op het voertuig ging toch echt iets te ver. Na het verwijderen hiervan konden we onze thuis reis voortzetten

 

 

 

 

 

 

Copyrights KLF Grimmestein Markt 2014