OTF Venhuizen

 

Klein Lösch Fahrzeug Grimmenstein Markt

De enige particuliere beladen VW LT brandweer bus

 

Oldtimerfestival Venhuizen / Hem

 

Ook dit jaar hebben we deelgenomen aan het Noord Hollandse Oldtimerfestival in Hem / Venhuizen en ook dit jaar was dit traditie getrouw tijdens het paasweekend.

Even leek het erop dat ook nu weer ergens iets mis was gegaan met de aanmelding maar na enige navraag bleek dat men aan de late kant was met bevestigen. Hoewel we de edite van 2010 een mooiere plaats hadden stonden we dit jaar met alle aanwezige brandweervoertuigen bij elkaar, alleen de Willy's Jeep van Nibbixwoud, wat overigens geen replica is zoals veelal beweerd, stond in een andere hal.

De opkomst van brandweer voertuigen was helaas wat mager maar met een Magirus Deutz, voorheen brw Hoorn (NH), en de oude Dommelsch DAF stonden er toch een paar mooie en verschillende voertuigen. Een ander bijzonder tintje was dat alle brandweervoertuigen die tijdens het festival aanwezig waren in particuliere handen zijn, zelfs een bezoekende T1 van het korps Zuiddorpe deed aan deze bijzonderheid niets af want ook die is particulier bezit.

Hoewel het aantal bezoeker, kennelijk vanwege het zeldzame mooie weer, wat tegen viel was het in de brandweerhoek uiterst gezellig en werden er aardige nieuwe contacten gelegd of aangehaald ook voor de uitbreiding van de oldtimer database was het een vruchtbaar weekend met een aantal nieuwe voertuigen.

We kijken ondanks de tegenvallende bezoekers aantallen terug op een geslaagd evenement.

 

 

 

 

Copyrights KLF Grimmestein Markt 2014