Kiwanis rally Barneveld

 

Klein Lösch Fahrzeug Grimmenstein Markt

De enige particuliere beladen VW LT brandweer bus

 

Kawanis rally Barneveld

 

Op vrijdag 17 juni werd met de KLF deelgenomen aan de 5e Kiwanisrally te Barneveld. Kiwanis is een fundrasing club welke middels diverse activiteiten geld inzameld voor zaken die kinderen tengoede komen. Dit jaar was het doel de nieuwbouw voorkinderhospice "de Glind" via de website van de VW Busclub Nederland werd een oproep gedaan voor een bus waarin een persoon liggend vervoerd kan worden zodat hij kon deelnemen aan de rally.

Na wat heen en weer mailen met de bewuste persoon en de Kiwanisclub Barneveld is besloten om de rit met de KLF te gaan rijden. Zonder de medewerking van een vriendengroep van de "patient" en de gemeente Barneveld zou de deelname geheel of gedeeltelijk in gevaar zijn gekomen.

's Morgens begint het al vroeg want om onze "patient" te kunnen vervoeren moet er een bed in de KLF worden geplaatst, iets wat overigens vrij eenvoudig kan. Om 11.15 start ik de bus voor vertrek richting Barneveld. Om ongeveer 12.15 wordt een gedwongen tussen stop gemaakt op de kruising N302 / N303 in Harderwijk waar we de hulpverlening bij een ongeval ingang zetten, als eerst aankomende / stoppende passant controleren we de inzittenden van de beide voertuigen en stellen we vast dat er geen zichtbaar ernstig gewonden zijn. Ook laten we zeker stellen dat politie en ambulance zijn gealarmeerd want een van de betrokkenen, een klein meisje, klaagt over haar hoofd. Aangezien we vanwege de taak die we vanavond hebben een bed achter in de cabine hebben gemonteerd laten we haar in de KLF op adem komen, dit kan liggend dus bij eventueel vervoer met de ambulance behoefd er geen dak te worden verwijderd...Na zeker te zijn dat de "beroeps" hulpverlening ingang is gezet beperken we ons te het veiligstellen van het ongeval en het verder gerust stellen van de betrokkenen in afwachting van de hulpdiensten. ruim drie kwartier later vertrekken we weer.

Na wat eten in Barneveld werd rond 15.00 uur met de KLF koersgezet naar het adres van onze "patient". Aangekomen in de straat waar deelnemer Ben Oorsprong woont worden aan het begin van de straat de OGS aangezet zodat we luid en duidelijk onze komst konden aankondigen. Door dit kabaal was zo ongeveer half Barneveld in de bewuste straat te vinden, kennelijk heeft de Barneveldse brandweer weinig uitrukken :-). Na kennismaking met "patient" Ben en navigator voor de dag Jorrit is het tegen 17.00 uur de hoogste tijd om ons te melden bij kasteel "de Schaffelaar" Hier maken we kennis met de rest van het deelnemersveld en hun niet alledaagse voertuigen waardoor er een meer dan bonte collectie van deelnemers ontstaat.

Na een prima buffet volgt rond de klok van 18.30 een welkomswoord van de Kiwanisclub en een instructie praatje en om 19.00 uur vertrekken de eerste deelnemers onder het toeziende oog van "the Stig" en de nodige officials.

 

 

 

 

 

Na een rit van ongeveer 80 km komen we rond 22.00 uur retour bij kasteel "de Schaffelaar" waar nog een gezellige "afterparty" plaats vind rond middernacht vind de prijsuitreiking plaats. We bereiken een eervolle 67e plek in een deelnemers veld van 87 voertuigen in de tourklasse, dit resultaat is vooral bereikt door de sfeer in het voertuig en de daarmee gepaard gaande beperkte aandacht voor de route.

 

 

Omdat ik nog een rit van ruim een uur te gaan heb neem ik na de prijsuitreiking afscheid van Ben en Jorrit en kom uiteindelijk rond 2 uur 's nachts thuis aan, hier moeten we door toedoen van het dievengilde de bus weer waterdicht maken want op de A28 is er tijdens een sanitaire stop in gebroken in het voertuig. Als om 4 uur 's nachts alles van waarde uit het voertuig is verwijderd en de ruit afgeplakt is is het tijd voor mijn mandje morgen alles weer terug bouwen en een vervangend ruitje monteren want overmorgen staat de oldtimerdag Lelystad op het programma.

Onze dank gaat uit naar de "vriendenploeg" rond Ben voor het dragen van de brandstofkosten en naar de gemeente Barneveld voor het verlenen van de ontheffing om Ben met gebruik van de OGS van huis te mogen ophalen. Ook een stukje waardering naar alle deelnemers is op zijn plaats want in 1 avond 7500 euro bijeenbrengen is ook een prestatie opzich, in elke geval een prestatie waar we graag aan mee gewerkt hebben.

 

 

Copyrights KLF Grimmestein Markt 2014