250 jaar Brw Den Helder

 

Klein Lösch Fahrzeug Grimmenstein Markt

De enige particuliere beladen VW LT brandweer bus

 

250 jaar Brandweer Den Helder

 

Op zaterdag 28 mei vierde het brandweer korps van Den Helder haar 250 jarige bestaan met een opendag "special" behalve de normale activiteiten tijdens deze opendag was er ook een optocht met aansluitende staticshow van voormalige brandweervoertuigen.

Deze zaterdag zitten we rond 8.15 uur in de bus richting Den Helder alwaar we om 9.30 aankomen.

Na een hartleijk ontvangst door de leden van het korps worden de oude voertuigen opgestelt aan de voorkant van de kazerne en het politeburo. Om ongeveer 10.15 vertrekken we voor een optocht door Den Helder wat volgens goed nederlands gebruik gepaard gaat van de nodige twee tonige sirenes. Onder meer fort Kijkduin en het marine opliedingcentrum worden aangedaan.

Na terug komst worden de voertuigen we opgestelt en kunnen de bezoekers genieten van alles wat de brandweer te bieden heeft nu en in vervlogen tijden.

Rond een uur of 3 's middags vertrekken de eerste voormalige voertuigen richting hun standplaatsen. Om 15.45 volgt de prijsuitreiking van de knutsel werkstukken van de diverse jeugd en schoolklassen en winnen onze eigen kids ook nog eens een derde prijs als enige van buiten Den Helder. Om 16.00 uur is de opendag ten einde en begint het grote opruimen dit wordt door de leden van het korps net zo voortvarend aangepakt als de opendag zelf en in minder dan een uur is er bijna niet meer terug te vinden van de opendag.

Bij onze aanmelding hadden we het korps plechtig belooft om te blijven eten en dat hebben we dan ook netjes gedaan. Een uurtje vertraging in het opdienen van de maaltijd werd ruimschoots goed gemaakt door de kwaliteit en we hebben de "blauwe hap" dan ook goed laten smaken.

Om 20.00 uur werd de combinatie weer de straat in gereden en waren we weer thuis. Helaas is niet alles goed gegaan en hebben we tijdens een demo van de MSA de motor van de pomp aan vellen gedraaid waardoor we nu wat extra ongeplande werkzaamheden hebben.

We bedanken de brandweer Den Helder voor een mooie dag met helaas voor ons iets minder verloop maar dat kunnen we de brandweer niet aanrekenen.

Voor u als bezoeker willen we nog wel wat kwijt:

Het is ons in Den Helder opgevallen da velen het als normaal lijken te beschouwen dat je op een brandweervoertuig mag klimmen en klauteren al of niet voor het schieten van mooie plaatjes van de kinderen. Vele eigenaren hebben hier ook geen moeite mee maar ook onze voertuigen bezitten kwetsbare plekken die niet altijd even duidelijk zichtbaar zijn. Ik denk dat vele bezitters het met ons eens zullen zijn wanneer we u vragen voor het beklimmen van de voertuigen even toestemming te vragen aan de eigenaar in veel gevallen worden uw foto's dan nog mooier omdat veel eigenaren diverse atributen beschikbaar hebben voor dit soort plaatjes en..... onze voertuig raken niet beschadigd!!!

 

 

 

 

 

 

Copyrights KLF Grimmestein Markt 2014