Veiligheidsdag Driemond

 

Klein Lösch Fahrzeug Grimmenstein Markt

De enige particuliere beladen VW LT brandweer bus

 

Veiligheidsdag Brandweer Driemond

 

Op zaterdag 14 mei hebben we deelgenomen aan de veiligheidsdag van de brandweer in Driemond, kazerne Maxima. Brandweer Driemond maakt deeluit van de regio Amsterdam - Amstelland. Dit keer hebben we voor het eerst de PoederBlusAanhanger meegenomen.

Nadat vrijdagmiddag alles in gereedheid is gebracht op de PBA, onder andere het kenteken en de verlichting van 24 Volt vervangen voor 12 Volt, zijn we zaterdagochtend om iets voor 8.00 uur vertrokken richting Driemond. Tijdens de heen reis zijn twee geplande tussen stops gemaakt, de eerst bij de Mc Donalds in Hoorn waar we hebben gewacht op de oude DAF van de bedrijfsbrandweer van de Dommelsbrouwerij. Na deze stop stond de twee korte stop geplanned op de carpoolplaats aan de afrit Wormerveer / Zaanseschans om de eigenaar van de DAF nog even op te pikken, hierna werd de reis naar Driemond vervolgt over de A7 - A8 - A10 - A1 en A9 om uitendelijk rond 9.00 uur in Driemond aan te komen. Aan de rand van het dorp werden we al op gewacht door de leden van het brandweerkorps en werden we netjes naar onze plaats begeleid.

Als we na de opening van de veiligheidsdag een rondje gaan lopen door Driemond blijkt dat het korps groots heeft uitgepakt behalve diverse brandweervoertuigen van alle leeftijden, waaronder de stoomspuit "Vecht" een aantal politie oldtimers en een oldtimer ambulance aanwezig. Naast de brandweer zijn eigenlijk alle hulpdiensten wel te vinden van brandweer tot KNRM en de ANWB wegenwacht.

Het zal dan ook niet verbazen als in korte tijd het dorpje bezet is door behoorlijke aantallen bezoekers. Om 12.00 uur is voor de kinderen de brandweer behendigheids baan open en kunnen ze een eigen "brandweerdiploma" halen en niet minder belangrijk een nat pak...

Om ongeveer 16.00 uur vertrekken de eerste voertuigen en loopt Driemond weer langzaam leeg.

Alles bij elkaar genomen kijken wij terug op een leuke en leerzame dag en het Korps Driemond verdiend ook zeker een aantal komplimenten voor de organistatie.

 

 

 

 

 

 

 

Copyrights KLF Grimmestein Markt 2014