75 jaar brw Rhenen

 

Klein Lösch Fahrzeug Grimmenstein Markt

De enige particuliere beladen VW LT brandweer bus

 

75 jaar brandweer Rhenen

Op 5 juli dit jaar organiseerde brandweer Rhenen (post achterberg) een 112 spektakel en optocht vanwege het 5 jarig bestaan van het korps. Alles was wel zo ongeveer uit de kast getrokken om het geheel tot een klein feestje te maken. Om te zorgen dat er meer dan voldoende publiek op het jubileum af zou komen was er door de organisatoren voor gekozen om het evenement in te passen in de zogenaamde "rijnweek"

Nadat we ons smorgens hadden gemeld bij een bedrijf aan de rand van Rhenen, tevens startplaats van de optocht, was ern og meer dan voldoende tijd om met wat oude bekenden de banden wat aan te halen. Aan het begin van de middag werd de stoet ingang gezet wat voor een van de voertuigen helaas moest eindigen in een motorbrandje, wat verder volgde was een mooie stoet van verswchillende brandweer voertuigen door alle kernen van de gemeente Rhenen al met al best wel een aardig ritje maar de mooie omgeving en het enthousiasme van het publiek maakte dat de rit prima te doen was.

Bij aankomst van de stoet in Rhenen voegden een aantal muziek korpsen en "loop groepen" zich bij stoet om de tocht voort te zetten naar het centrum van Rhenen alwaar het defilé werd afgenomen. Na het defilé werden de voertuigen geparkeerd in het centrum waar het publiek uitgebreid kennis kon maken met de geschiedenis van brandweer materieel in Nederland (en daar buiten) na afloop van de dag voegden we ons met de KLF en de PBA bij de kazerne waar we onder grote dank een zeer mooie aanvulling mochten ontvangen voor ons voertuig, hoewel we hiervan op de hoogte waren was het evengoed een hele verrassing om de spullen te mogen ontvangen, we zijn het korps uiteraard zeer dankbaar voor deze aanvulling op onze spullen en Johan Knuivers in bijzonder omdat hij zich tot het uiterste heeft ingespannen voorhet schenken van een set redgereedschap ten behoeve van de nieuw gebouwde HVA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video Sam Wedel

 

Copyrights KLF Grimmestein Markt 2014