Afsluiten revalidatie

 

Klein Lösch Fahrzeug Grimmenstein Markt

De enige particuliere beladen VW LT brandweer bus

 

Afsluiten revalidatie

Zaterdag 29 maart moet een speciale dag worden voor Yoran. Na een zeer ernstig ongeval met een bootje komt hij langzaam maar zeker weer op een punt om een periode van langdurige ziekenhuis opname achter zich te laten.

Dit ongeval is er de reden voor geweest om in 2013 op een zeker moment het meewerken aan evenementen te staken.

Omdat Yoran zich met enige regelmaat inzette voor het evenement gereed maken van de brandweer bus moet de afsluiting van deze voor hem, maar ook voor zijn naasten, zware periode natuurlijk een speciaal tintje krijgen. Als een jongen van toen 13 zich op zijn wijze inspant voor de KLF kan het niet anders dan dat diezelfde KLF samen met een ander voertuig op zijn 14e verjaardag een "onverwacht" bezoek brengen en de komplete vriendenkring op een speciale wijze vervoeren naar de plaatselijke Mc Donalds.

Een beetje lastige opgave is het wel want Yoran is erg goed bevriend met onze eigen jongens en dus met enige regelmaat ook tenhuize van de KLF te vinden en van alle plannen moet hij dus ff net niet op de hoogte zijn. In het diepste geheim worden de plannen gesmeed en krijgt ieder op zijn hart gedrukt de mond te houden. De vader van Yoran ligt de buren in over de plannen en wij gaan aan de slag om een voormalige Amerikaanse politie auto te "regelen" bekent in het circuit is dat niet erg moeilijk en dus staat zaterdagmiddag om 15.30 de CHP Eagle van Jan ook voor de deur wat uiteraard het nodige bekijks trekt want de KLF is wel een normaal beeld maar de Eagle is toch wel een bijzondere verschijning.

Klokslag 16.00 uur rijden de Eagle en KLF dan ook de straat in bij Yoran onder het nodige kabaal, dit mist overigens elk effect aangezien er ook wedstrijden van de brandweer zijn en er dus geen enkele reactie komt: "O dat komt van de brandweer" en Yoran blijft gewoon lekker bezig met zijn vrienden, na een opmerking van zijn vader gaat hij toch even kijken en dan loopt het al snel storm rond de twee voertuigen.

Na het nodige bekijks is het inladen en wegwezen, met een kleine tour door Enkhuizen en Bovenkarspel zetten we koers richting de Mc Donalds onderweg diverse keren begroet door de nodige brandweervoertuigen die deelnemen aan de wedstrijden.

Na wat te hebben gegeten gaat de weg weer richting huis. Hier nemen we onder dank afscheid van Jan en de Eagle en brengen we de KLF weer naar de "andere kant van het water" (een sloot).

Zowel Jan als ik kijken terug op een mooi ritje met een speciaal tintje en dat doen Yoran en de familie ook. We hopen dat deze ludieke afsluiter een bijdrage mag zijn om door te zetten met de revalidatie zo als die nog komen gaat en het begin wordt van een gezond en gelukkig vervolg op een zwaar jaar.

 

 

 

 

 

Copyrights KLF Grimmestein Markt 2014