Brandweerdag Akersloot

 

Klein Lösch Fahrzeug Grimmenstein Markt

De enige particuliere beladen VW LT brandweer bus

 

Brandweerdag Akersloot

Nadat we vorig jaar hebben afgezegd is het nu op 2 augustus dat we wel een bezoek brengen aan de brandweerdag in Akersloot. Helaas valt dit gelijk met de vakantie periode waarmee de ludieke wedstrijden voor de brandweerkorpsen komen te vervallen en het verschillende korpsen die deelname hebben toegezegd helaas weg blijven. Dit beperkt de opkomst van het aantal brandweervoertuigen maar maakt het niet minder gezellig aangezien gelijktijdig ook de "oude trekkerdag" plaats vind.

 

Op een stuk weiland staan de trekkers, brandweervoertuigen en een wedstrijdcircuit op gestelt voor andere lokale wedstrijden die plaats vinden in het kader van de plaatselijke kermis.

 

Als alle trekkers en brandweervoertuigen aanwezig zijn begint om 13.00u een rondrit door Akersloot, niet dat Akersloot nu erg groot is maar de organisatie heeft toch een rondje van ongeveer een uur uit weten te zetten daarbij geholpen door de beperkte snelheid van de trekkers.

 

Langs de route is er gelukkig, ondanks het onzekere weer, meer dan voldoende belangstelling zodat we zeker kunnen stellen dat de organisatie geslaagd is met de gemengde opzet van de optocht.

 

Na de rondrit starten de kermis wedstrijden en wordt door de verschillende teams fanaek gestreden om de grote eer de lokale winnar te zijn. Iets eerder dan de bedoeling komt het evenement door toedoen van de weergoden tot een einde als er een aardig noodweer losbarst boven de kop van Noord Holland. Om nog van het terrein af te kunnen is het daarom helaas noodzakelijk om rap in te pakken en de verharde weg weer op te zoeken.

 

Omdat we vorig jaar hebben af moeten zeggen heeft Akersloot dit jaar de primeur voor wat betreft het meebrengen van de HVA en dat heeft ons dan weer een aantal te kortkomingen opgeleverd, zo blijkt ondermeer dat de koppeling van de aanhanger zorgt dat de HVA behoorlijk laag achter de KLF hangt wat vooral bij drempels zorgt voor problemen met het neus wiel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video PC Nijsen

 

Copyrights KLF Grimmestein Markt 2014