Brandweerdag Almere

 

Klein Lösch Fahrzeug Grimmenstein Markt

De enige particuliere beladen VW LT brandweer bus

 

Brandweerdag Almere

Op 14 juli stond de Brandweerdag Almere weer op ons programma. Ook dit jaar een meer dan gewaarderde inzet met de KLF en ook nu weer een thema, boerenbrandweer. Anders dit keer is dat we zelf een deelnemer van huis ophalen en mee brengen naar dit evenement.

's Morgens vroeg eerst richting Hoogkarspel waar we Bono ophalen, het weer lijkt wat tegen te vallen maar vol goedemoed gaan we richting Almere, de goden lijken ons echter niet zo goed gezind want op de dijk richting Lelystad begeeft een van de koelslangen van de KLF het en met veel moeite kunnen we de patatwagens aan het einde van de dijk bereiken. Hier is de wegenwacht gebelt en horen we dat het wel een uur kan duren voor er iemand beschikbaar is, we vertellen dat we een verstandelijk beperkt iemand meehebben en dat is voor de ANWB reden om versnelt een auto voor ons vrij te maken. Met uiteindelijk slechts drie kwartier vertraging bereiken we ruim optijd de kazerne van Almere.

 

 

 

Wachten op de opening door burgemaaster Jorritsma

Na de officiele opening door de commandant en de burgemeester gevolgt door de verkiezing van de commandant van de dag barts het fesst in alle hevigheid los. Het ochtend programma staat bol van de activieten die bij de boer en de brandweer thuis horen. Ook een tourtje op de motor of met een amerikaanse politieauto behoren tot de mogelijkheden en daar wordt druk gebruik van gemaakt.

 

 

 

 

Na een druk ochtend programma waar ook de innerlijke mens goed verzorgd werd is het de hoogste tijd om met zijn allen richting de voertuigen te lopen die de deelnemers vervoeren naar disckotheek "Eindelijk Weer" voor de traditionele discomiddag. Dit natuurlijk doormiddel van de even traditionele optocht door Almere onder de bezielde leiding van de Harley Davidsonclub Chapter Amsterdam.

Helaas komt ook hier weer een einde aan een geweldige dag en hebben we in Bono een klein probleem want die heeft zich dusdanig goed vermaakt dat hij van een thuisreis niets wil weten, de brandweer Almere is het voor hem helemaal....

Ondanks het feit dat de weergoden ons een beetje in de steek hebben gelaten vandaag kijken we terug op een "stralende" dag en keren we moe maar voldaan huiswaarts

 

Copyrights KLF Grimmestein Markt 2014