Sintintocht Hoorn

 

Klein Lösch Fahrzeug Grimmenstein Markt

De enige particuliere beladen VW LT brandweer bus

 

Intocht Sint Nicolaas Hoorn

Zaterdag 17 november ons laatste evenement van dit jaar en een van wederom een bijzonder caliber en met een dubbele taak:

- opluisteren intocht

- coördinerend voertuig EHBO

We werken mee aan de Sinterklaas intocht in Hoorn...

 

 

's Morgens is het al vroeg melden bij de brandweerkazerne aan de nieuwe wal in Hoorn deze doet vandaag ook dienst als uitvalsbasis voor de sint en zijn gevolg. In de kantine is het een drukte van belang omkleden, sminken en briefen daarnaast is het het verzamelpunt van de deelnemende voertuigen in de optocht en moet er ook rekening mee gehouden worden dat de brandweer geen snipperdag heeft en dus gewoon vrij moet kunnen uitrukken.

 

 

 

 

Na aankomst van de sint in de haven werden natuurlijk de nodige officiele handelingen verricht en de kinderen uitvoerig begroet. Aansluitend vertrok de sint voor een optocht door het centrum van Hoorn.

Door de drukte verliep voor ons de start van de optocht niet helemaal zoals bedoeld en moesten we op een later punt in haken in de stoet. Als bluspiet was dit wel een heel aparte ervaring want de kinderen kun je moeilijk om de tuin leiden....Piet, Piet, heb je pepernoten voor ons..ehhhhh nee "O dus je bent een neppiet !!" En ga die opmerking maar eens rechtpraten terwijl je daar staat als Piet zonder Pepernoten.....

 

 

 

 

Gelukkig heb je in dergelijke gevallen een heleboel krediet bij kinderen en zodra er dan ook "echte Pieten" rond en op de brandweerbus lopen en zwaaien is de stommiteit van het gebrek aan snoepgoed al snel vergeven

Na afloop van de optocht was het snel alle EHBO middelen in de KLF laden en rap naar de kazerne alwaar we konden genieten van een heerlijke warme douche.

 

Copyrights KLF Grimmestein Markt 2014