Hulpverlenersdag Hoorn

 

Klein Lösch Fahrzeug Grimmenstein Markt

De enige particuliere beladen VW LT brandweer bus

 

Nationale Hulpverlenersdag Hoorn

Zondag 7 oktober was de eerste nationale hulpverlenersdag in Hoorn (NH) doel van de dag was om naast het tonen van verschillende vormen van hulpverlening vooral een positieve bijdrage te leveren in het terug winnen van het respect naar de hulpverleners, profs, vrijwillig of zelfs maar de lekenhv-er. Eigenlijk is het triest dat een dergelijke dag nodig is we zouden met ons allen best wel wat meer respect kunnen hebben voor de mens achter die blauwe lampen.

Voor ons was de aanwezigheid 3 dubbel:

- Tentoonstellen van ons voertuig met PBA

- Dienstlopen als EHBO-er

- Als lid van Jbrw. Enkhuizen aanwezig

Kortom best wel een druk dagje.

 

 

 

De dag begint met een officieel gedeelte waar ondermeer een stevig ontbijt voor alle aanwezige hulpverleners deel van uit maakt. Na de nodige toespraken en informele contacten begint 's middags de hulpverlenersdag voor het grote publiek. Zij kunnen vandaag kennis maken met alle takken van de hulpverlening en met de Natres. Ook staan diverse historische voertuigen opgesteld.

Verschillende diensten geven naast de grote demo's ook hun eigen kleinere demo's.

Jeffrey houd zich, in uitgaansteneu van de jeugdbrandweer, vooral bezig met een stukje utleg over ons eigen voertuig aan belangstellenden zelf heb ik hier niet zo heel veel tijd voor omdat mijn taak vooral bij het verzorgen van een EHBOpost ligt.

 

 

 

 

 

Copyrights KLF Grimmestein Markt 2014