Veiligheidsdag Beverwijk

 

Klein Lösch Fahrzeug Grimmenstein Markt

De enige particuliere beladen VW LT brandweer bus

 

Veiligheidsdag Beverwijk

Tijdens de Beverwijkse feestweek werd door de brandweer een veiligheidsdag georganiseerd, de dag stond in het teken van voorlichting over de verschillende hulpverleningsdiensten, bergers en defensie. Naast de bekende brandweer, politie en ambulance diensten kon je ook kennismaken met o.a. DARES, Natres en een bergingsbedrijf.

Vanuit het buitenland werd in de hulpverleningstak voorzien in de aanwezigheid van de duitse THW.

 

 

 

Naast al het hedendaagse materiaal was er ruim de mogelijkheid voor het publiek om kennis te maken met materiaal uit het verleden van de door paarden getrokken motorpomp van het brandweerkorps Schagen tot de tillerladder van de Noordelijke Bosbrandweer.

Zelf hadden we de mogelijkheid om deel te nemen met onze KLF en PBA die tegen over elkaar stonden opgestelt op de breedstraat.

Gedurende de dag had de organisatie niet te klagen over belangstelling en of dat nu kwam door de feestweek of het mooie weer er liep een hoop publiek.

Hoewel vooral het oude materiaal voornamelijk een static show verzorgde waren er hier en daar ook demonstraties van oud materiaal te bewonderen, zo draaide de motorpomp van Schagen en gaven de aanwezige voormalige crashtenders een showtje water spuiten.

 

 

 

Copyrights KLF Grimmestein Markt 2014